top of page

Kinderen

Vol plezier leren eten

Waar kan ik je bij helpen?

SJD-Kinder-Iconen-02_edited.png

GEWICHTSTOENAME – AFBUIGENDE GROEI- EN GEWICHT

SJD-Kinder-Iconen-03_edited.png

KRITISCH EETGEDRAG EN AFWIJKEND EETGEDRAG BIJ ASS – EETPROBLEMEN EN ONRUST RONDOM ETEN

SJD-Kinder-Iconen-04_edited.png

INTRODUCTIE VOEDING
BIJ ZUIGELINGEN

SJD-Kinder-Iconen_Tekengebied-1_edited.p

ALLERGIEËN EN INTOLERANTIES
COELIAKIE – POEPPROBLEMEN

SJD-Kinder-Iconen-05_edited.png

EEN GEZOND VEGETARISCH OF
VEGANISTISCH VOEDINGSPATROON

Gezond opgroeien

Als ouder heb je het beste met je kindje voor, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tegenstrijdige adviezen om je heen, dat het lastig is om te bepalen wat het juiste is om te doen. Sommige kinderen groeien zonder problemen naar een volwassene en andere kinderen hebben net een beetje extra ondersteuning nodig. Dit biedt ik jullie graag! Ik help je goed geïnformeerd de beste keuzes te maken die bij jouw kind passen, zodat je kind fit en vol energie kan groeien!

Als eten niet vanzelf gaat

Maak je je zorgen om het eetgedrag van je peuter en maken goedbedoelde adviezen van familie en omgeving om strenger op te treden tegen je kind het probleem alleen maar erger? Of hoor je van andere professionals en je omgeving dat het “maar” een fase is en je kind er vanzelf overheen groeit? Helaas is dit niet altijd het geval. Ongeveer 1/4 van de kinderen groeit niet over deze fase heen en heeft meer hulp nodig. Gelukkig kun jij de kind helpen!

Voor kinderen met complexe eetproblematiek ben ik onderdeel van een eetteam in Son en Breugel. Samen met een psycholoog, preverbaal logopedist en jeugdarts begeleiden we met dit team kinderen en ouders naar een gezondere relatie met eten.

pexels-cottonbro-studio-3661356.jpg

Klachten van voeding

Heeft je kind recent de diagnose gekregen dat er sprake is van een allergie, intolerantie, coeliakie of IBS? Dan komt er heel wat op je af! Zomaar elimineren van een gehele productgroep kan op lange termijn lijden tot voedingsstof tekorten maar hoe pak je dit dan op een gezonde manier aan? En hoe lees je nu al die etiketten en filter je het klachten gevende voedingsmiddel goed uit de voeding. Dit zijn maar een paar vragen van de honderden waar je als ouder tegen aan kunt lopen. Ik help je graag verder en zoek samen met jou en je kind naar passende alternatieven binnen een volwaardig patroon.

AFSPRAAK MAKEN

Je kunt terecht bij één van mijn locaties:

Bodycare Fysiotherapie

Ekkersrijt 4206

5692 DE Son

Huisartsenpraktijk Rijnlaan

Rijnlaan 2

5691 JH Son

Gezondheidscentrum de Meierij

Borchmolendijk 1

5492 AB Sint-Oedenrode

06 17 50 75 64

info@dietistjacolien.nl

Voorkeurslocatie(s)

Bedankt voor je aanvraag! Je krijgt binnen 5 werkdagen iets te horen.

bottom of page