top of page

Ik ben Jacolien,

een enthousiaste, behulpzame diëtist én eigenaresse van Diëtistenpraktijk Jacolien. Voorheen diëtistenpraktijk Stance Jansen. Na een heel fijne samenwerking met Stance Jansen heb ik de mogelijkheid gekregen om de praktijk over te nemen!

Voeding en gezondheid zijn twee thema’s waar ik me graag mee bezighoud. Voeding is tenslotte één van de eerste levensbehoeften en dat maakt het tot een dagelijks terugkerend onderwerp. Met mijn kennis help ik jou of je kind graag op weg naar een gezonde leefstijl. 

hoe is het begonnen?

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in voeding en gezondheid. Als kind stond ik namelijk al graag in de keuken en was ik bewust bezig met wat goede voeding voor mij was. De opleiding Voeding en Diëtetiek wekte hierdoor mijn belangstelling en dat heeft geleid tot waar ik nu ben! Mijn afstudeerstage heb ik met veel plezier bij diëtistenpraktijk Stance Jansen mogen doen. Na het behalen van mijn diploma kon ik hier dan ook meteen aan de slag als diëtist! Toen kwam het moment waarop Stance me vertelde dat ze ging stoppen met haar praktijk, waarbij ze mij meteen vroeg: “Wil jij het van me overnemen?”. Dat was een grote verrassing voor mij. Ik heb hier een tijdje over nagedacht en het besproken met diverse mensen om tot de keuze te kunnen komen: Ik ga de praktijk overnemen! Aan het begin van mijn opleiding was mijn droom om in de toekomst een eigen praktijk te starten. Deze droom is zoals je leest dus al heel snel werkelijkheid geworden!

IMG_20231127_0001.jpg

over mij

Mensen die mij goed kennen zouden mij omschrijven als iemand die graag voor een ander klaarstaat. Daarnaast ben ik een luisterend oor en straal ik een bepaalde rust uit, die vaak als prettig wordt ervaren.

In mijn vrije tijd hou ik ervan om creatief bezig te zijn. Eén van mijn hobby’s is dan ook handletteren. Hiernaast een foto van een zelfgemaakte poster. “Talk to yourself like someone you love”. Een belangrijke quote, ook als het gaat om voeding. Hoe mooi en belangrijk is het om jezelf op een liefdevolle manier te kunnen toespreken. Ook als de dingen niet zo gaan als je graag zelf zou willen. Ik help je hier graag bij!

specialisaties en samenwerking

Mijn specialisaties zijn

Kinder- en jeugddiëtetiek

Gezond afvallen of aankomen

Eetproblematiek bij kinderen (denk aan kritische etende kinderen)

Eetproblematiek bij volwassenen (denk aan emotie eten)

Allergieën en intoleranties

Maag- en darmklachten (denk aan PDS)

Samenwerking

Op het gebied van kinderen werk ik nauw samen met het consultatiebureau, de jeugdarts, kinderfysiotherapeut, pre-verbaal logopedist, kinderpsycholoog en de verloskundige.

Voor kinderen met complexe eetproblematiek ben ik onderdeel van een samenwerkingsverband (het Eetteam Son en Breugel). Hierbij werk ik nauw samen met een prelogopedist, kinderpsycholoog en kinderfysiotherapeut. Daarnaast zijn de GGD en jeugdarts betrokken om gezamenlijk het eetprobleem aan te pakken. Op een laagdrempelige, afgestemde manier bieden wij zorg op maat voor ieder kind.

opleidingen en cursussen

2018-2023

HBO opleiding Voeding en Diëtetiek

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

2023

Scholing:  Obesitas medicatie en bariatrie voor de eerstelijn

Catharina Ziekenhuis

2023

2023

dec 2023-heden

Bijscholingsbijeenkomst Diëtisten Allergie Zuid-Nederland

Training Diabetes Gravidarum van Diëtistenpraktijk Novita (Laura Kool)

Post-HBO opleiding Kinderdiëtetiek

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

SAMENWERKING

image.png
image.png
image.png
image.png
image.png

Contact

Diëtistenpraktijk Jacolien

06 17 50 75 64

info@dietistjacolien.nl

Openingstijden

Dinsdag: 09:00-14:00

Donderdag: 09:00-17:00

Vrijdag: 8:30-13:00

Locatie

Huisartsenpraktijk Rijnlaan

Rijnlaan 2

5691 JH Son en Breugel

Gezondheidscentrum de Meierij

Borchmolendijk 1

5492 AJ Sint-Oedenrode

Afspraak maken

Bedankt voor je aanvraag! Je krijgt binnen 3 werkdagen iets te horen.

bottom of page